Cosly.com

Nieuwsberichten en publicaties

Beter een goede buur...

Buren. Soms gaat het goed, maar er zijn ook legio voorbeelden van buren met een minder goede verstandhouding. In Montfoort, waar Jan Snel en Van Doorn Export Packing naast elkaar gehuisvest zijn op hetzelfde terrein, is alles koek en ei. Sterker nog, er wordt veel samengewerkt. Naar volle tevredenheid.

Lesley en Guy Van Doorn zijn de tweede generatie die Van Doorn Export Packing leiden. Het bedrijf is specialist op het gebied van verpakkingen voor kapitaalgoederen en de bijbehorende diensten. Lesley vertelt: “Mijn ouders startten in 1982 met het bedrijf, op exact deze plek in Montfoort. Wij zijn hier praktisch opgegroeid. In 2009 namen wij het bedrijf over van onze ouders en zetten dus het familiebedrijf voort. Natuurlijk kennen we de familie Snel en veel van de medewerkers persoonlijk. We zien ze dagelijks en we helpen elkaar. We zijn goede buren, als Jan jr. belt is het ook altijd: ‘Hee buuf’.”

Specialist
Van Doorn Export Packing is specialist op het gebied van het verpakken en verzendklaar maken van kapitaalgoederen. Guy vertelt: “Onze klanten bellen als er bijvoorbeeld een machine of een hele productielijn verscheept moet worden naar het buitenland. Wij ontwerpen dan de verpakking, zorgen voor corrosiebescherming en regelen alle formaliteiten met de douane. Er zijn twee vestigingen van ons bedrijf, in Montfoort en in Leeuwarden. In totaal werken er 45 mensen bij ons bedrijf, naast de mensen op kantoor en in de loods werken we met vier mobiele teams die door heel Nederland inzetbaar zijn bij klanten. Het ontwerpen van een verpakking gebeurt achter de computer op kantoor, het zagen en assembleren gebeurt in onze werkplaats. Last van de recessie hebben we gelukkig niet, we groeien nog steeds en daar zijn we natuurlijk trots op.”

Goede buur
Over de samenwerking met Jan Snel transport vertelt Lesley: “We schakelen Jan Snel transport in voor het vervoer van de vracht van ons terrein naar de havens in Rotterdam of Antwerpen. Maar we werken ook samen voor het vervoer van de vracht van de klant naar ons of direct naar de haven. Hoewel er periodes waren dat we niet zoveel samen deden, gebeurt dat de laatste tijd weer wel. En dat is maar goed ook, want de onderlinge sfeer is goed en we hebben dezelfde manier van werken. Het contact is informeel, wat dat betreft zijn we ook echt goede buren van elkaar. Als ze even onze heftruck willen lenen of als wij gebruik willen maken van de spuiterij, dan kan dat. We weten wat we aan elkaar hebben.”

Geen probleem!
Guy illustreert de samenwerking met een mooie anekdote. Hij vertelt lachend: “Laatst vervoerden ze voor ons een oven uit een oude bakkerij. Het bleek echt een oud ding te zijn, dat bovendien niet erg schoon was. Ik geloof dat ze uiteindelijk in wolken van oud meel naar ons toe kwamen gereden, maar het moest gewoon gebeuren. ‘Geen probleem’ is de favoriete uitspraak van Jan Snel jr. Of hij dat toen ook dacht weet ik niet, maar gelukkig kwam het allemaal goed.”

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Automatisch nieuws ontvangen?

Meld je aan voor het JNSNL-magazine!